сряда, 23 май 2012 г.

НЛП за проблеми при заспиване

На всеки се е случвало вечерно време да не може да заспи. Тук ще разгледаме основно защо се получава този проблем и как може да се реши с проста техника от Невро Лингвистичното Програмиране (НЛП).


Ако сме физически изморени и имаме нужда от сън, но сънят не идва - има една основна причина и това е безпокойство или силно вълнение , свързано с различни проблеми, характеризирани със силно емоционално заредени мисли. Много често това ще се получи , когато на следващия ден ни предстои нещо важно - изпит, интервю за работа или нещо друго. Това е нормално до една степен - когато безпокойството е свързано със странични неща. Понякога е много важно да заспим , за да може да сме отпочинали на следващия ден, да сме в тонус, да успеем да се справим със задачите които ни предстоят. В такъв случай , безпокойството се пренася върху това че не можем да заспим. И тук се получава затворен кръг - ние няма да заспим - докато се безпокоим за това че не може да заспим - защото докато има безпокойство - мозъкът е под аларма.
Mоже да се използва проста техника от нлп за преодоляването на тази ситуация. Когато усетите че не може да заспите и това е станало проблем за вас, вместо да се опитвате да заспите - представете си че от вас се изисква задължително да останете будни и имитирайте тази ситуация. По този начин безпокойството изчезва, а задачата да останем будни - допълнително ни изморява и ни помага да заспим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар