сряда, 27 март 2013 г.

Как физически симтоми ви дават сигнал за Емоционални и Мисловени статуси


Според Афторът Луиз Хей и ученът Брус Липтон , физическите симптоми са само осезаеми доказателства за това какво се случва във вашето подсъзнание и как наистина се чуствате дълбоко в себе си. Вашите емоции играят решаваща роля в осигуряването на удолетворението на нуждите ви. Така че ако те са игнорирани, вашото подсъзнание трябва да намери друг начин да предаде това съобщение и да ви помогне да видите че дълбоките ви нужди не са удолетворени. Симтомите са начинът по който тялото ви предупреждава че сте извън баланс. Животните и хората показват физически симптоми когато имат небалансиран емоционален статус.
Как се случва това ? Вески път когато имате мисъл или чувство , вашето тяло освобождава малки химически протеини наречени невропептиди. Има повече от хиляда различни невропептиди – всеки отключващ свой специфичен физиологически ефект. Без невропептидите нашето тяло не може да функционира. Хормоните например са невропептиди, както са ендорфините и адреналина.

Когато вашите мисловни и емоционални статуси са извън баланс, резултата е нверопептиди които започват да създават физически симптоми. Всеки продължителен негативен мисловен статус ще отслаби отговаряща зона във тялото ви. Това се случва в продължителен период от време, така че по времето в което усещате симптомите, вече сте държали този статус на съзнание отдавна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар